A természet körforgását bemutató izgalmas, gondolkodtató, próbák elé állító kalandjáték. A mesés kerettörténetbe ágyazott játék mondókákkal, énekekkel, játékos formában, a gyerekek aktív bevonásával zajlik.

A gyerekek csoportosan, animátor segítségével, de saját kompetenciájuk felhasználásával, vaktérkép segítségével járják végig az állomásokat, teljesítik a próbákat. A kaland során a gyerekek feladata az állomások megtalálása, fejtörő feladványok megfejtése, próbák kiállása. Tapasztalati megfigyelés során juthatnak el a nyomozás végén a „kincsig”, amit a természetben, izgalmas környezetben, a nádlabirintusban találnak meg. A kalandot kreatív foglalkozással zárjuk, melynek produktuma emlékül hazavihető. A játék üzenete, hogy a természetben működő rend, az emberben is benne rejlik, csak tudni kell előhívni. Ehhez nagy segítséget nyújt, ha az ember rendelkezik egy belső iránytűvel… A gyerekek a „kincsen” túl élményekkel gazdagodnak, és számtalan új tapasztalat kerül be kompetencia tárházukba. A kincskereső kaland a gyerekek minden érzékszervére, egész lényére hat.

A program előre bejelentkezett csoportoknak elérhető, hétfőtől péntekig, 10 fő felett. Program ára: 500 Ft /fő. Az ár tartalmazza a felszereléseket, valamint a koordinátor díját.