A gyerekeknek, fiataloknak szükségük van arra, hogy többoldalú tapasztalás, folyamatos ingerszerzés, érzékelés által szerezzék meg ismereteiket. Az iskolai tankönyvekből már megtanult elméleti tudást, itt most valóban megtapasztalhatják, gyakorlatba ágyazhatják. Változatos témaköröket, feladatokat állítottunk össze a madarakkal kapcsolatos interaktív foglalkozáshoz. A részvevők a nádasban lévő madárlesről figyelhetik meg az ott élő, helyi madárvilágot.

A csoportmunkának is kiemelt szerepet szántunk, öt különböző helyszínen dolgoznak a kiscsoportok. A feladatok magukba foglalják a madarak evolúcióját, a madárfajok megismerését, a madárvédelem, madárgyűrűzés fontosságát. A csoporttagok megoszthatják egymással tapasztalataikat, közösen végezhetnek megfigyeléseket, vitázhatnak a felvetett kérdésekben. A komplex tapasztalati tanulást az önállóan végzett mérések, vizsgálódások, felfedezések teszik izgalmassá, élménydússá.

A foglalkozás során a közösségi élmény mellett számtalan színes tapasztalattal gazdagodnak, személyes kompetenciáik fejlődnek. Célunk, a pozitív szemléletformálás a fiatalok körében annak érdekében, hogy a mai modern korban felkeltsük/fenntartsuk érdeklődésüket a madarak, s a természet élővilága iránt, s a résztvevők maradandó élményekkel, gyakorlati tudással térjenek haza.

A program előre bejelentkezett csoportoknak elérhető, hétfőtől péntekig, 10 fő felett. Program ára: 500 Ft /fő. Az ár tartalmazza a felszereléseket, valamint a koordinátor díját.