Élményparkunk a közlekedésbiztonsági programban elméleti és gyakorlati tudással kíván hozzájárulni a kerékpárhasználat népszerűsítéséhez a fiatalok és családtagjaik körében. A biztonságos közlekedés elméleti ismereteit az általunk összeállított három tematikus kiadvány tartalmazza, mely a fiatalok, szüleik és a pedagógusok részére készültek. Az oktatófüzetek és a hozzájuk kapcsolódó tesztlapok tanulmányozása, kitöltése elősegíti a biztonságos közlekedésre való felkészülést minden korosztály számára. A programra jelentkezők részére előzetesen juttatjuk el az ismeretanyagot, melyet a helyszínen képzett szakember a fiatalokkal közösen dolgoz fel, segítve az ismeretanyag elmélyülését.

Az elméleti oktatást egy kiépített kresz pályán való közlekedés egészít ki, melyen különböző járművekkel vehetnek részt a fiatalok, a gyakorlatba átültetve a megszerzett ismereteiket. A kerékpárokat, rollereket, a kresz pálya és a biztonságos közlekedés eszközeit, valamint a szakember jelenlétét a program tartalmazza. A foglalkozás 1-1,5 óra időtartamot ölel fel.

A program előre bejelentkezett csoportoknak elérhető, hétfőtől péntekig, 10 fő felett. Program ára: 500 Ft /fő. Az ár tartalmazza a felszereléseket, valamint a koordinátor díját.