Az erdei túra során a gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a természet élővilágával. Az élménypedagógia módszertanára építve tapasztalati úton, megfigyelésekkel, mérésekkel, érzékszerveken keresztül merülhetnek el a természet világában. Az óvodás korosztályra szabott program énekekkel, versikékkel, a mesevilágba ágyazva vezeti be a gyerekeket az erdei világ rejtelmeibe, összekapcsolva a belső és külső világot az ismeretek és a képzelet segítségével.

Emellett hangsúlyt fektetünk az erdővédelem, környezettudatosság jegyében a csöppségek szemléletformálására is. Az élményszerzés mellett a túra során a gyerekek kompetenciái fejlődnek, természeti ismeretei bővülnek, a természet szeretete erősödik bennük. A program összeállítása követi az évszakok változásait, elősegítve a természet körforgásának megismerését, s a természet rendjéhez való kapcsolódást. A foglalkozás az év teljes időszakában igényelhető.

A program előre bejelentkezett csoportoknak elérhető, hétfőtől péntekig, 10 fő felett. Program ára: 500 Ft /fő. Az ár tartalmazza a felszereléseket, valamint a koordinátor díját.