A mai kor gyermekének táplálkozásában erősen befolyásoló hatású az étel megnyerő íze, a termék külseje, s gyártó marketingjének promóciós munkája. Éppen ezért az egészséges táplálkozásra nevelő foglalkozáson is az érzékszervi tapasztalásokkal irányítjuk a figyelmet egy fergeteges vetélkedő keretében. A vetélkedő során a kis csapatok érzékszervei kelnek versenyre (szaglás, tapintás, ízlelés révén) vidám, játék során kiállva a próbákat, megoldva az izgalmas feladatokat. A foglalkozás célja az óvodás korosztály számára a pozitív élményszerzés, valamint az egészséges alapanyagok megszerettetése, új, természetes ízek iránti nyitottság elérése. A foglalkozás végén közös alkotás születik, mely mi másból készülhet, mint csupa természetes, szezonális alapanyagból. A program legjobb zárása csak egy vidám hangulatú falatozás lehet, melynek magával ragadó (íz)élménye elkíséri a gyerekeket.