A magyar állattenyésztés történetiségét, a honfoglaláskortól a magyar nép állattartó szokásain, valamint a pásztori kultúra mágikus világán át napjainkig bemutató mesés történet eleveníti meg a gyerekek számára a régmúlt bölcsességét. Betekintést kaphatnak az őshonos magyar állatfajtákba, az állattartó pásztorok, gazdák életmódjába, tudásába. A gyerekek korosztályuknak megfelelően kapcsolódnak az állatok világához. A kisebbeknek játékos formában, interaktív módon mesével, mondókákkal tesszük élvezetessé a foglalkozást, míg a nagyobb korosztályban az állattartás felelősségét kívánjuk erősíteni, a humánus állattartás, „tartsd az állatot természete szerint!” elv ismereteit interaktívan, hozott példákon keresztül mélyítjük el.

A foglalkozás során a parkban lakó háztáji állatok bemutatása élményt nyújtó ismeretterjesztő módon történik, a látogatóknak lehetősége nyílik testközelről megfigyelni, etetni a kézhez szoktatott állatokat.

A csoportok megismerkedhetnek az állatok táplálékaival, láthatják a széna-szalma közti különbséget, s kipróbálhatják a szalmapajtában a szalmában heverést, a szabadon építkezést.

A foglalkozást kreatív foglalkozás zárja, mely során a témához kapcsolódó emléket készíthetnek a gyerekek.

A foglalkozás bővíthető a vadon élő állatok megismertetésével, a közeli vadles és etető (szóró) bemutatásával.

A foglalkozás 1,5 óra időtartamú, az év bármely szakában igényelhető.

A program előre bejelentkezett csoportoknak elérhető, hétfőtől péntekig, 10 fő felett. Program ára: 500 Ft /fő. Az ár tartalmazza a felszereléseket, valamint a koordinátor díját.